Responsive webdesign

responsive-webdesignTegenwoordig worden websites bekeken op een breed scala aan apparaten. Waar vroeger voornamelijk de desktop werd gebruikt spelen nu ook de smartphone en de tablet een serieuze rol van betekenis. Het streven naar een optimale gebruikservaring voor verschillende schermformaten wordt Responsive webdesign genoemd. Bij deze benadering zal een website zich aanpassen aan de grootte van het scherm. Een andere naam hiervoor is responsiveness.