Een backup maken van je Outlook emailaccount – Methode 1

In dit artikel zal ik omschrijven hoe je een backup maakt van je Outlook emailaccount. Een backup is altijd verstandig om achter de hand te hebben en het kan nodig zijn bij het verhuizen van de email naar een nieuwe mailserver. Laten we van start gaan!

Als je er niet uitkomt kun je ook de tweede methode proberen.

Stap 1: Begrijpen hoe Outlook haar gegevens opslaat

Al je Outlook gegevens, inclusief emails, mappen en contacten worden opgeslagen in een .pst of .ost bestand op je computer. Door het kopiƫren van dit bestand maak je een backup.

Stap 2: De map openen waarin je Outlook gegevensbestand te vinden is

In deze map staan de gegevensbestanden: C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Outlook\ (waarbij %username% de gebruikersnaam op de computer is). Je kunt deze map op meerdere manier bereiken:

• Engelstalig Windows: Open This PC en probeer de aangegeven map te vinden. Maak eerst onzichtbare mappen zichtbaar (Appdata is standaard niet zichtbaar).
    • Klik op het tab View en zet een vinkje bij Hidden Items.
    • Of klik op het Extra menu, ga naar Folder Options en het tabje View en vink Display hidden files aan.
  • Nederlandstalige Windows: Open Deze Computer en probeer de aangegeven map te vinden. Maak eerst onzichtbare mappen zichtbaar (Appdata is standaard niet zichtbaar).
    • Klik op het tab Beeld en zet een vinkje bij Verborgen Items.
    • Of klik op het Extra menu, ga naar Mapopties en het tabje Weergave en vink Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven aan.
  • Druk op de Windows toets op je toetsenbord, type %appdata% en druk op Enter. Nu ben je in de Roaming Ga een map omhoog zodat je in de Appdata map bent en ga vervolgens naar Local > Microsoft > Outlook.
  • In Windows XP is de locatie van de Outlook gegevensbestanden: C:\Documents and Settings\%username%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\.

Stap 3: Vind de .pst (of .ost) bestanden

Deze bestanden bevatten de Outlook gegevens gerelateerd aan het emailadres. Meestal heeft het bestand de naam van het emailadres. Kopieer het betreffende bestand en vind een geschikte locatie om het op te slaan als backup.