WordPress Webhosting & Onderhoud

Bespaar jezelf de moeite. Laat het technische aspect van je WordPress website aan ons over zodat jij je kunt focussen op waar jij goed in bent. In dit artikel beschrijven we wat onze WordPress Webhosting en Onderhoud dienstgeving inhoudt.

Wat wij doen

Simpel gezegd: wij zorgen ervoor dat je WordPress website goed draait. Hierbij regelen we onder andere voor je:

  • Een krachtige en stabiele server waar je website op draait, gevestigd in Europa
  • Een versleutelde https-verbinding via SSL voor een betere beveiliging.
  • Gecontroleerde WordPress updates
  • Dagelijkse backups van je website tot 30 dagen terug in de tijd

Een pakket dat bij je past

Omdat niet elke website evenveel vereist hebben we 3 pakketten opgezet. Deze zijn gebaseerd op de grootte en het serververbruik van een website. Er zit basis WordPress Onderhoud bij inbegrepen, want elke WordPress website heeft onderhoud nodig om goed te kunnen blijven draaien.

Starter Doorgroeien Groot
WordPress Webhosting Tot 5.000* bezoekers per maand Tot 10.000* bezoekers per maand tot 20.000* bezoekers per maand
max 1,5 GB schijfruimte max 3 GB schijfruimte max 6 GB schijfruimte
SSL certificaat Check Check Check
WordPress Onderhoud Basis Basis Basis
Prijs €70
per kwartaal
€90
per kwartaal
€120
per kwartaal

* Het bezoekersaantal is een inschatting van het verbruik van je website op de server.
Zie de toelichting onderaan dit artikel voor uitgebreide specificatie van de pakketten.

WordPress Onderhoud – Basis

Backups

Je wilt niet dat je website hopeloos verloren is na een storing of virus. Daarom maken wij dagelijks een kopie van je website en bewaren deze 30 dagen lang.

WordPress updates

Hierbij updaten wij je WordPress website wekelijks naar de nieuwste versie, inclusief plugins en thema. Dit doen wij gecontroleerd: voorafgaand maken we een backup en naderhand controleren we of het bijwerken goed is gegaan. Als er iets niet klopt draaien we de update terug en gaan we samen kijken naar de beste oplossing.

Kritieke updates

Sommige updates hebben een hogere prioriteit omdat ze een belangrijke fout verhelpen of een beveiligingslek dichten. Deze updates voeren wij binnen 48 uur door na verschijning.

WordPress Onderhoud – Extra Zekerheid

Deze extra onderhoudsdienst is nog niet beschikbaar.

Wat wij niet doen

Omdat wij gemerkt hebben dat de verwachtingen uiteen lopen wat betreft webhosting en onderhoud willen we graag met jou op één lijn komen. Hieronder geven we aan wat niet binnen ons WordPress Webhosting & Onderhoud valt.

Aanpassingen aan je website

Inhoud

WordPress is een gebruiksvriendelijk systeem waarmee je zelf (relatief) eenvoudig de inhoud van je website kunt aanpassen. Als je er niet uitkomt helpen we je hier graag bij, maar dit valt niet onder ons onderhoud.

Grafisch of functioneel

Wil je een functionaliteit toevoegen aan je website, je logo op een andere plek of een heel andere layout? Daar maken we maken we een aparte afspraken over.

E-mailhosting

E-mailhosting is een vak apart. Wij zijn gespecialiseerd in websites. Van oudsher werden e-mail en websites vaak op dezelfde server onder gebracht. Dit is onpraktisch om de volgende redenen:

  • Als je website een storing heeft ligt je e-mail er ook uit.
  • Bij elke verhuizing van je website moet je ook iedere keer je e-mail mee verhuizen.
  • E-mailhosting heeft andere vereisten dan webhosting. Denk bijvoorbeeld aan spampreventie en virusbeveiliging.

Wij bieden geen e-mailhosting aan, maar adviseren je een externe e-mailprovider te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Exchange. Hier helpen we je graag bij. Ook kunnen we het Noorse Runbox aanraden.

Domeinnaam

De registratie van je domeinnaam kun je het beste in eigen beheer hebben. Dat is het meest flexibel en daarmee ben jij de baas over je eigen domein. Maar als je het liever bij ons onder brengt kan dat ook natuurlijk.

Toelichting

WordPress Webhosting

Webservers

Wij huren onze webservers van een zorgvuldig gekozen hostingleverancier. Zij zien erop toe dat de servers goed zijn ingericht en dat ze goed worden onderhouden. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van SSD’s en er is ondersteuning voor PHP7+, HTTP/2 en goede caching. Daarnaast garandeert onze hostingleverancier een uptime van minimaal 99.9%. De webservers draaien in een datacentrum in Europa.

Aantal bezoekers

Het bezoekersaantal is een inschatting van het verbruik van je website op de webserver. Het vertegenwoordigt het aantal uitvoeringen van scripts per uur, per dag en per maand. In onderstaande tabel staat hoeveel script uitvoeringen we bedoelen met het aantal maandelijkse bezoekers.

Starter Doorgroeien Groot
Monthly visitors 5,000 10,000 20,000
Script executions 200 p/u
2.000 p/d
40.000 p/m
400 p/u
4.000 p/d
80.000 p/m
800 p/u
8.000 p/d
160.000 p/m

Schijfruimte

Er zijn twee aspecten waar we op letten wat betreft schijfruimte: de totale grootte van al je bestanden en het totale aantal bestanden en mappen (inodes).

Starter Doorgroeien Groot
Total filesize 1,5 GB 3 GB 6 GB
Total amount of inodes 22.500 45.000 90.000

SSL certificaat

Al onze websites maken gebruik van de SSL certificering van Let’s Encrypt (domeinvalidatie). Dit maakt het voor bezoekers veiliger. Een must tegenwoordig.