Wat gaat WordPress 4.5 ons brengen?

WordPress is een systeem dat constant in ontwikkeling is. Jaarlijks komen er gemiddeld twee of drie grote updates uit, afgewisseld met een aantal kleinere updates. Bij de grote updates worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd (voor gebruikers en ontwikkelaars). Binnenkort is versie 4.5 aan de beurt. Lees hier alvast wat het voor ons in petto heeft.

Wordpress 4.5De release van WordPress 4.5 staat gepland voor 12 april aanstaande. De ontwikkeling bevindt zich momenteel nog in de bèta fase. Dit houdt in dat ze er nog mee bezig zijn, maar dat ontwikkelaars het al wel kunnen testen.

In deze update wordt er vooral aan de Customizer gewerkt. Zo moet het eenvoudiger worden de responsiveness van je website te controleren. Bovendien gaan ze het uploaden en invoegen van logo’s beter inbouwen.

Verder willen ze het toevoegen van links in de editor verbeteren. Ook zullen er in de editor toetsencombinaties voor dikgedrukt en schuingedrukt ondersteunt worden.

Je kunt meer lezen over de geplande wijzigingen in de aankondiging op de officiële website.

Wat betekent het voor jou?

Zodra WordPress 4.5 wordt vrijgegeven zullen wij de websites van onze klanten binnen enkele dagen bijwerken naar de nieuwste versie.

Houdt er rekening mee dat niet alle nieuwe functionaliteiten automatisch in je website ondersteund zullen worden. Het kan zijn dat er voor bepaalde onderdelen extra werk vereist is.

Voor vragen kun je gebruik maken van het contactformulier of mailen naar erik@ejoweb.nl.