De veranderingen in WordPress 4.6

Bij EJOweb zijn we gespecialiseerd in WordPress, het populaire beheersysteem voor websites. Elk jaar staan er twee รก drie grote releases op de agenda, waarbij er nieuwe functionaliteiten en verbeteringen worden toegevoegd. Hier profiteren bezoekers, gebruikers en ontwikkelaars van. Momenteel staat WordPress 4.6 voor de deur. Lees hier wat deze nieuwe versie ons gaat brengen.

Voordat ik ga uitweiden over de veranderingen van WordPress 4.6, eerst even het logistieke gedeelte. De update staat gepland voor dinsdag 16 augustus. Ben je klant bij EJOweb? Dan kun je rustig achterover leunen; wij verzorgen de update voor je.

WordPress 4.6WordPress 4.6: vooral voor ontwikkelaars

Veel van de geplande wijzigingen in versie 4.6 zijn toegespitst het leven van ontwikkelaars makkelijker te maken. Zo komen er nieuwe programmeer-functies beschikbaar en worden een aantal oudere functies beter voorbereid op de toekomst. De normale WordPress gebruiker zal hier weinig van merken. Desalniettemin zijn er ook voor hen een aantal (kleine) verbeteringen op komst.

Link checker

WordPress gaat hyperlinks controleren die je invoegt in de visual editor. Als je een link invoert met een typefout qua opbouw (bijvoorbeeld www..uwlink.nl) dan wordt dat aangegeven. Ook als je linkt naar een onbestaand internetadres krijg je een melding. Handig om onnodige fouten te voorkomen.

Native lettertype in beheer

Het lettertype dat WordPress momenteel gebruikt in het beheer is Open Sans. Deze font wordt geladen van de servers van Google Fonts. Om deze extra laadtijd te voorkomen wordt er vanaf WordPress 4.6 gebruik gemaakt van lettertypes die al op je computer staan. Dat scheelt net dat beetje laadtijd.

Vloeiende installatie van plugins en thema’s

Momenteel word je bij het installeren van plugins en thema’s doorgestuurd naar een aparte pagina. Dit zorgt voor extra laadtijd. Om het installatieproces vloeiender te laten verlopen kun je straks plugins en thema’s installeren zonder een nieuwe pagina in te laden. (Bij EJOweb verzorgen wij de plugin-installaties van onze klanten zelf.)

Update: WordPress 4.6 is uitgebracht

WordPress 4.6 “Pepper” is officieel uitgekomen. In onderstaand filmpje worden de veranderingen gepresenteerd.

Ook je WordPress website laten updaten naar 4.6?

Heb je een (oudere) WordPress website en wil je deze laten updaten naar de nieuwste versie? Stuur eenvoudig een mailtje naar info@ejoweb.nl of maak gebruik van het contactformulier. Dan onderzoeken we vrijblijvend de mogelijkheden.