Op naar WordCamp Europa 2016!

Bij EJOweb specialiseren we ons volledig in WordPress. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in WordPress worden er wereldwijd conferenties georganiseerd, genaamd WordCamp. Één van de grootste WordCamps is de jaarlijkse editie van WordCamp Europa. Dit jaar wordt deze gehouden in Wenen en namens EJOweb zal ik erbij zijn!

wordcamp europe wenen

Nieuwe inzichten en inspiratie

Ik ben eenmaal eerder bij een WordCamp aanwezig geweest. Dit was in 2013 in Leiden bij de eerste editie van WordCamp Europa. Er waren tal van invloedrijke sprekers uit de WordPress wereld, zoals:

  • Matt Mullenweg, medeoprichter van WordPress en oprichter van Automattic
  • Andrew Nacin, één van de hoofdontwikkelaars van WordPress
  • Vitaly Friedman, medeoprichter van Smashing Magazine
  • Joost de Valk, maker van de populaire WordPress SEO plugin
  • Dre Armeda, medeoprichter van Sucuri

Wat me er vooral van bijstaat zijn de nieuwe inzichten en inspiratie die ik er heb opgedaan. Zo maakte ik er voor het eerst serieus kennis met GitHub. Ook wist ik me door de lezing van Matt Mullenweg gesterkt in mijn keuze voor WordPress als specialisatie.

Op naar WordCamp Wenen

Momenteel is het nog niet bekend wie er gaan spreken in Wenen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de organisatie weer een interessant programma zal samenstellen. Zodra er meer bekend is zal ik het toevoegen.

Het ticket is in ieder geval besteld en ik kijk met veel zin uit naar eind juni!