Wat omvat de WordPress 4.7 update?

Bij EJOweb zijn we gespecialiseerd in WordPress, het populaire beheersysteem voor websites. Elk jaar staan er twee รก drie grote releases op de agenda, waarbij er nieuwe functionaliteiten en verbeteringen worden toegevoegd. Hier profiteren bezoekers, gebruikers en ontwikkelaars van. Nu is het de beurt aan WordPress 4.7. Lees hier over de meest relevante veranderingen.

Maar eerst het logistieke gedeelte. De update staat gepland voor dinsdag 6 december. Ben je klant bij EJOweb? Dan kun je rustig achterover leunen; wij verzorgen de update voor je.

Een nieuw standaard thema

Om de zoveel tijd wordt er een nieuw thema meegeleverd met WordPress. We zijn nu aanbeland bij Twenty Seventeen. Dit thema is bedoeld om definitief af te rekenen met de reputatie dat WordPress geen volwaardig beheersysteem is. Het Twenty Seventeen thema toont een volwassen zakelijke layout. Bij EJOweb laten we ons hier graag door inspireren bij het ontwikkelen van onze maatwerk thema’s.

Het wordpressbeheer in je eigen taal

In WordPress 4.7 zal het mogelijk zijn om als beheerder je eigen taal te selecteren. Voorheen kon je alleen een enkele taal instellen die gold voor alle beheerders.

Customizer gebruiksvriendelijkheid

In de customizer zal het met icoontjes duidelijker worden welke content je aanpast. Bij EJOweb maken we nog geen intensief gebruik van de customizer, maar in 2017 gaan we het vaker implementeren.

PDF previews in mediabeheer

Als je veel PDF’s upload naar je website zul je nu nog snel het overzicht kwijtraken. Er wordt namelijk alleen een PDF-icoontje getoond. Bij WordPress 4.7 zal er met een thumbnail een kleine preview getoond worden van de inhoud.

Overige veranderingen

De overige veranderingen zijn vooral interessant voor ontwikkelaars: het toevoegen van custom css, een hook voor het invoegen van bulk-acties en de integratie van REST API content-endpoints.

Al met al is WordPress 4.7 een zeer geslaagde update wat ons betreft!

Ook je WordPress website laten updaten naar 4.7?

Heb je een (oudere) WordPress website en wil je deze laten updaten naar de nieuwste versie? Stuur ouderwets een mailtje naar erik@ejoweb.nl of maak gebruik van het contactformulier. Dan onderzoeken we vrijblijvend de mogelijkheden.