Wij hebben een nieuwe website!

EJOweb.nl staat al een lange tijd online. In deze tijd is er natuurlijk veel gesleuteld, maar vooral aan de websites van klanten. Wij vonden het de hoogste tijd onze eigen website eens grondig onder handen te nemen.

Even tussendoor: Wij?

Er staat inderdaad wij in plaats van ik, want EJOweb is geen eenmansleger meer. Ik word sinds kort bijgestaan door Gert Joling, mijn jongere broer. Hij zal zich binnenkort voorstellen op de teampagina, maar ik kan al wel vast verklappen dat hij zich specialiseert in zoekmachine optimalisatie. Door deze aanwinst bieden we nu ook SEO diensten aan.

De website

Met nieuwe inzichten, opgedaan met de jaren en met de inbreng van Gert, hebben we de website in een modern jasje gestoken. Het vertrouwde blauw hebben we aangehouden, net als het logo, maar daar houdt de vergelijking dan ook op.

Zoekmachines het werk laten doen

De website is van de grond af opgebouwd om goed vindbaar te zijn in zoekmachines. Wij denken hierdoor met meer efficiëntie een groter publiek te kunnen bereiken. Als we op populaire zoekopdrachten als “website laten maken” en “SEO advies” een hoge positie weten te bemachtigen in Google, dan komen de bezoekers vanzelf. Vandaar dat we zeggen dat we de zoekmachines het werk laten doen. Hier volgen een aantal zaken waar we op ingezet hebben bij het bouwen van de nieuwe website.

HTML structuur

We hebben eerst grondig nagedacht over de HTML structuur. Door HTML5-elementen zoals <header>, <main>, <aside> en <footer> goed te gebruiken maken we het de zoekmachine-bots makkelijker onze pagina beter te indexeren. Ook het gebruik van bepaalde schema.org structuren draagt hieraan bij.

Relevante content

Door de jaren heen hebben we veel kennis opgebouwd. Het past niet in ons open karakter dit voor onszelf te houden. Door deze kennis op de website te delen willen we onze klanten en geïnteresseerde bezoekers een beter begrip geven van WordPress, webdesign, seo en andere gerelateerde zaken. Een bijkomend voordeel is dat dit zoekmachines extra voeding geeft.

Technische optimalisatie

Bezoekers willen graag een snelle, stabiele website. Zoekmachines willen dit ook. Des te meer reden voor ons hier veel aandacht aan te besteden. Volgens de test op tools.pingdom.com scoren we 97/100 en is de laadtijd 215ms. De test is een momentopname en de laadtijden zullen fluctueren van tijd tot tijd, maar we zijn erg tevreden over de score!

prestatiescore laadtijden website

Beveiligde HTTPS verbinding

Wij hechten veel belang aan de beveiliging en betrouwbaarheid van websites. Daarom hebben we een SSL certificaat geïnstalleerd en een https-verbinding opgezet. Je kunt dit zien aan het groene slotje in de adresbalk. Google heeft recent aangegeven websites met een SSL certificaat een klein voordeel te geven op haar website.

https ssl adresbalk

Altijd in ontwikkeling

Een website is nooit af en met de plannen die wij hebben geldt dat helemaal voor ejoweb.nl. Allereerst willen we een mooie teampagina opzetten. Verder hebben we nog een uitgebreid portfolio die we graag met jullie willen delen. Ook willen we onze diensten, tarieven en contactpagina beter uitwerken. En naast deze uitbreidingen gaan we natuurlijk ook stoïcijns door met het plaatsen van nieuwe artikelen.

Tot slot

Wij zijn in ieder geval trots op het huidige resultaat en kijken er naar uit hierop verder te bouwen! Als je tips, aanvullingen, vragen of opmerkingen hebt horen we dat graag! Dat kan ook via ons Twitter-account.