De Yoast SEO plugin Helpt je met je SEO!

Als je een website hebt wil je graag dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines. Dit doe je door je website te optimaliseren. Een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website is je content zo te schrijven dat zoekmachines het snel en goed oppikken. Als je een WordPress hebt dan kan de Yoast SEO plugin een handig hulpmiddel om te kijken of je teksten goed geschreven zijn voor zoekmachines.

De Yoast plugin

De Yoast SEO plugin is door de Nederlander Joost van der Valk¬†gemaakt en zo’n 4 miljoen websites beschikken op dit moment over de plugin. De plugin kan je downloaden en installeren als je een WordPress hebt. Als je een stuk tekst geschreven hebt controleert de plugin direct of het voldoet aan bepaalde factoren die helpen met een mooie positie in zoekmachines.

Hoe werkt de plugin?

Het makkelijkste om dit uit te leggen is aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld Yoast SEO plugin

Bovenstaande afbeelding geeft aan hoe dit artikel beoordeeld wordt door Yoast SEO.

  • De rode bolletjes geven aan wat er niet goed is.
  • De oranje bolletjes geven aan wat verbetert kan worden.
  • De groene bolletjes zijn goed.

Yoast SEO is en blijft een hulpmiddel

Het doel is dus om zoveel mogelijk groene bolletjes te krijgen. Hoewel dit af en toe best leuk is om te doen, moet je niet teveel concessies aan je stukje doen om dit te bewerkstelligen. Gebruik je gezonde verstand en als de kwaliteit van artikel achteruit gaat om een bolletje op groen te krijgen moet je het zeker niet doen.

Wanneer je nog meer wilt weten hoe je Yoast SEO in WordPress moet gebruiken verwijs ik je graag verder naar dit artikel: Guide Yoast WordPress. Dit artikel is overigens wel in het Engels.

Kortom Yoast SEO biedt een bepaald houvast waardoor je teksten standaard beter begrijpbaar zijn voor zoekmachines. Maar uiteindelijk zal de kwaliteit van de content de doorslag geven of het ook echt goed zal scoren.